| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Iza wiem kiedy grają

|
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 22:50 Temat postu: noc w ruinach zamku Tenczyn 22 lipca |
|
|
Hejeczka, jesli nie straszne wam zamkowe ruiny, biale damy etc. to zapraszam na zamek Tenczyn w Rudnie
Plan jest taki, coby spotkać się, pogawędzić przy ognisku, potańcować (jak kto umie na czym grać - niech zabierze ze sobą instrumenta; ze swej strony postaram się skombinować grajka typu boombox, ale to nie to samo co muzyka lajf) i ogólnie spędzić miło czas w opuszczonych ruinach, aż do rana...
proponowany termin: 22 lipca (sobota)
zabrać należy: śpiwór, karimatę (coby mieć na czym spać), namiot, jedzonko, piciu i wszystko co niezbędne przy biwakowaniu w plenerze. w razie niedogodności atmosferycznych (typu deszcz) - zawsze można schować się w komnatach...
wiem, że wakacje, że nie wszyscy z Krakowa i okolic, ale jeśli ktos nie ma planów na lipcowy weekend...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Faerienn umiem liczyć do ośmiu

Dołączył(a): 08 Paź 2004 Posty: 193 Skąd: Celtica / Mroczne Porzeczki
|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 9:36 Temat postu: |
|
|
To tam można tak po prostu wpaść i się zaszyć? Jak tak, to już masz dwie chętne osoby na wieczorny piknik zamczysty A może i jeszcze dwie inne się znajdą..
Czy są jakieś warunki, mówiące o tym, czy odbędzie się ta impreza? Np. że jeśli będą chciały pojechać tylko trzy osoby, to nie? Czekam na wieści  _________________ Tá sé fíor-thábhachthach aire an-mhaith a thabhairt dod' bhróga agus cois. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iza wiem kiedy grają

|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 11:08 Temat postu: |
|
|
Warunków jako takich, poza pogodowymi, nie ma. Tenczyn to ruiny, nie ma tam muzeum, nie jest zamknięty. Jest co prawda brama, ale ona zawsze stoi otworem. Nawet tablicę informacyjną ktoś ukradł. z tego co wiem, można tam wejść kiedy się chce. Moi znajomi już tam nocowali. Należy tylko mieć nadzieję, że zamek nie będzie już zajęty.
Pomysł na biwak narodził się spontanicznie w niedzielę wieczór. Przyjechać może każdy , nie jest to jakaś organizowana impreza, żaden festyn. Po prostu spotkanie ludzi (elfów i innych stworów? ) w starym opuszczonym zamku... A jak się potoczy - to zależy od nas
Liczę na świetną zabawę  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iza wiem kiedy grają

|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 11:19 Temat postu: |
|
|
Imprezka to czysty sponton pomyślcie, jak chcielibyście spędzić tam czas i zabierzcie to, co uważacie za przydatne
Gitarę, dudy, bodhran i na czym tam umieice grać), miecze (jak kto ma - czemu nie? ) i inne cudaczne rzeczy.
Ps. nie ma tam prądu, bieżącej wody, toalet i innych cudów techniki, więc nastawcie się na warunki polowe  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Faerienn umiem liczyć do ośmiu

Dołączył(a): 08 Paź 2004 Posty: 193 Skąd: Celtica / Mroczne Porzeczki
|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 13:29 Temat postu: |
|
|
A mogą być stroje celtyckie z przełomu er? I trochę wyposażenia? Zajrzyj do galerii na naszej stronie [www.celtica.pl] to się dowiesz, o co chodzi  _________________ Tá sé fíor-thábhachthach aire an-mhaith a thabhairt dod' bhróga agus cois. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iza wiem kiedy grają

|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 23:02 Temat postu: |
|
|
Jak już wspomniałam - bierzta co chceta
Widzę, że zwyczajny wypad nabiera klimatu
nie wiem co prawda czy nie bedziecie jedynymi celtami na zamku, ale w sumie jak sponton to sponton. Ja mogę upchać do plecaka moją pseudośredniowieczną kieckę, kilt i coś tam jeszcze. Reszta osób przyjedzie w strojach współczesnych. Będzie boombox więc, mówiąc gwarą ludu - bedzie se można podensić, może jakieś mikro ceili? (skompiluję parę irlandzko-szkocko brzmiących plytek).
jak uda nam się uzbierać w okolicznych lasach odpowiednią ilośc opału, to zrobi się jakieś kiełbaski (proszę o ich zabranie - w razie niepowodzenia można je będzie zjeść w stanie nieupieczonym).
Nie mam pojęcia ile osób ostatecznie przyjedzie. do tej pory naliczyłam ok. 10, ale jak wiadomo - to się może zmienić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sofi Comhlan Member

|
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 9:12 Temat postu: |
|
|
Jak bedziemy w Krakowie, to się może wybierzemy. Ja i moje słońce  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iza wiem kiedy grają

|
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 10:44 Temat postu: |
|
|
przybywajcie, zapraszam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iza wiem kiedy grają

|
Wysłany: Czw Lip 20, 2006 17:13 Temat postu: |
|
|
jesli wierzyc prognozom, w sobote ma byc ladna pogoda, wiec spotkanie w zamku jest aktualne
jesli chodzi o godzine spotkania... mysle, ze tak 16-17ta. Oczywiscie jak ktos przyjedzie wczesniej lub pozniej, to mu nikt krzywdy nie zrobi... (no chyba ze zabraknie nam prowiantu... )
przypominam o zabraniu jedzenia (w tym kielbasek), picia, karimat i spiworow, a takze czegos co odstrasza komary i zapalek tudziez zapalniczki. no i latarki
drewna poszuka sie w lesie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iza wiem kiedy grają

|
Wysłany: Czw Lip 20, 2006 23:37 Temat postu: |
|
|
| biorac pod uwage fakt, ze dojazd do zamku troche nam zajmie oraz gorac panujacy przez wiekszosc dnia, przesuwam spotkanie na POZNIEJ, to jest, na 18-19ta! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iza wiem kiedy grają

|
Wysłany: Czw Lip 20, 2006 23:39 Temat postu: |
|
|
| mam jeszcze prosbe: ci co sie wybieraja, niech mi dadza znac, na forum, e-mail lub komorczaka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iza wiem kiedy grają

|
Wysłany: Pią Lip 21, 2006 15:24 Temat postu: |
|
|
| SPOTKANIE NA ZAMKU ODWOLANE |
|
| Powrót do góry |