| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Jasna Comhlan Member

|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 11:32 Temat postu: Ceili 08.02.09 |
|
|
Ceili
08.02.2009
godz. 18:00
Centrum Kultury "Rotunda"
ul. Oleandry 1
30-060 Kraków
tel. (12)633-61-60
Tym razem mamy pewność, że odbędzie się na 100% (pomijając katastrofy ekologiczne i ataki terrorystyczne, których nie da się przewidzieć).
Zapraszamy serdecznie Jak zwykle, wstęp wolny  _________________ Oczy są zwierciadłem duszy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ruda Comhlan Member

Dołączył(a): 25 Mar 2004 Posty: 52 Skąd: z... ze... zew Cthulhu (-;
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 15:14 Temat postu: |
|
|
W najbliższą niedzielę (8.02) bawimy się na Kicz-Ceili! Przywdziej białe kozaczki, zawieś na szyi gruby łańcuch (choćby od roweru), pod pachę wsadź obraz z jeleniem na rykowisku, a na smyczy przyprowadź ze sobą pluszowego jednorożca. W pełnym rynsztunku staw się o 18.00 w krakowskiej Rotundzie, by poskakac w rytmie irlandzkiego disco!
P.S. Mile widziane cekiny i wszystkie odcienie różu. _________________ Defying Gravity - Wicked! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mairead Comhlan Member

|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 14:27 Temat postu: |
|
|
Że impreza cudownie kiczowata i że wyglądaliśmy/cie bosko, to mówić nie trzeba
Interweniuje mnie jednak, co sądzicie o english country dances, co to były jako tania alternatywa dla piwa i czas na odpoczynek. Czy warto jest je tańczyć, czy wam odpowiadają? _________________ Diva virago |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kodzio mnie muzyka nie przeszkadza

|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 16:26 Temat postu: |
|
|
| mairead napisał(a): |
| Interweniuje mnie jednak, co sądzicie o english country dances, co to były jako tania alternatywa dla piwa i czas na odpoczynek. Czy warto jest je tańczyć, czy wam odpowiadają? |
Oczywiście, że odpowiadają. English Country Dances to jest świetna sprawa
Ja chcę więcej  _________________ If history teaches us anything, it is simply this: every revolution carries within it the seeds of its own destruction. And empires that rise, will one day fall - Princess Irulan Corrino |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Faerienn umiem liczyć do ośmiu

Dołączył(a): 08 Paź 2004 Posty: 193 Skąd: Celtica / Mroczne Porzeczki
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 20:03 Temat postu: |
|
|
| mairead napisał(a): |
| Interweniuje mnie jednak, co sądzicie o english country dances, co to były jako tania alternatywa dla piwa i czas na odpoczynek. Czy warto jest je tańczyć, czy wam odpowiadają? |
ECDom mówimy zdecydowane TAK. 'Hole in the wall' absolutnie cudowny 'Indian Queen' podobał mi się odrobinę mniej z uwagi na to, co zwykle czyli pewien ścisk w longwayach, mocno utrudniający prawe-lewe, które były dość szybkie w stosunku do reszty tańca.
Ale mimo to naprawdę fajnie jest się bawić w longwayach i do tego rodzaju tańców Proponuję ich zatem nie powtarzać, tylko zawsze robić inne. W końcu jest ich wielkie mnóstwo  _________________ Tá sé fíor-thábhachthach aire an-mhaith a thabhairt dod' bhróga agus cois. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Myszon czuję rytm

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 20:51 Temat postu: |
|
|
interweniuje Cię? albo czegoś nie połapałam albo nie wiem :p
szkoda że mnie nie było, ciekawe kiedy mi zdrowie dopisze na tyle, żebym mogła się wreszcie na Ceili pojawić >:[ _________________
- systematycznie o etno |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|