Forum Heels In Strona Główna Heels In
www.comhlan.art.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Poszukiwany, poszukiwana
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Heels In Strona Główna -> Muzyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość
Gość

PostWysłany: Sob Lip 31, 2004 11:48    Temat postu: Poszukiwany, poszukiwana Odpowiedz z cytatem

Hey.

Poszukiwana informacja [tytuł, wykonawca] albo [najchetniej zywa, nie martwa Wink ] mp3 z muzyka do ktorej grupa z warsztatow (na AP) tanczyla uklad w Rotundzie i w NCK.

Pozdr. Smile
Powrót do góry

@kjos
Comhlan Member
Comhlan Member

PostWysłany: Nie Sie 01, 2004 13:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

He he no jak można nie znać kawałka Wink

Szukajcie a znajdziecie Wink

Ostatnio zmieniony przez @kjos dnia Pon Sie 02, 2004 16:42, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Gość
Gość

PostWysłany: Nie Sie 01, 2004 14:26    Temat postu: Poszukiwany, poszukiwana Odpowiedz z cytatem

Hey Smile

No to sprobuje sie usprawiedliwic Embarassed co nieco. Kowalka nie znam bo udzialu w tychze warsztatach nie bralem. Bylem jedynie pelnym podziwu widzem. Zarowno w Bakalarzu na AP, jak i w Rotundzie.

Dzieki wielkie! Smile

Pozdr.
Powrót do góry

Gość
Gość

PostWysłany: Nie Sie 01, 2004 15:08    Temat postu: Poszukiwany, poszukiwana Odpowiedz z cytatem

A, no i zapomnialem z tego wszystkiego...
Jesli jest na forum taka dobra osoba to chetnie wejde w posiadanie kopii tejze plyty - oczywiscie w pelni legalnie bo do uzytku wlasnego Smile
Powrót do góry

mairead
Comhlan Member
Comhlan Member

PostWysłany: Wto Sie 03, 2004 23:19    Temat postu: Re: Poszukiwany, poszukiwana Odpowiedz z cytatem

Gość napisał(a):
oczywiscie w pelni legalnie bo do uzytku wlasnego Smile

Może zmartwię, ale to moja działka - nie jest to dozwolony użytek prywatny Wink (art. 23 i 35 ust. o prawach autorskich i prawach pokrewnych) Chociaż jak się dobrze wczytasz, to z pewnością znajdziesz pewna małą furtkę Cool
Gość
Gość

PostWysłany: Sro Sie 04, 2004 0:33    Temat postu: Poszukiwany, poszukiwana Odpowiedz z cytatem

No bo z tego co sie orientuje powinienem byl dodac jeszcze ze glownie 'do celow edukacyjnych' potrzebuje te plytke ... Smile
Powrót do góry

mairead
Comhlan Member
Comhlan Member

PostWysłany: Sro Sie 04, 2004 0:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niezupełnie o tym myślałam, ale jak powiadają u mnie " prawo jest jak słup telegraficzny -nie przeskoczysz go, ale obejść możesz z dwóch stron"

Laughing
Major
mnie muzyka nie przeszkadza

PostWysłany: Sro Sie 04, 2004 0:40    Temat postu: Poszukiwany, poszukiwana Odpowiedz z cytatem

No dobra, pasuje juz a do tego sie ujawniam bo ciagle jak pisze zapominam sie logowac. Na co sie powinienem powolac? :>
Powrót do góry
Major

PostWysłany: Sro Sie 04, 2004 10:19    Temat postu: Poszukiwany, poszukiwana Odpowiedz z cytatem

Art. 23. p.1
"(...) wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu (...)"

No to czy odwolujac sie jeszcze na aspekt 'rozpowszechniania publicznego' to czy utwor ten nie zostal przypadkiem rozpowszechniony w NCK i Rotundzie? Nadanie z naglosnienia bylo mniej wiecej jak nadanie z radia. Mniej osob, zgoda, ale mimo wszystko publicznie (wstep dla wszystkich, nieodplatnie).

Art. 23. p.2
Co do stosunku towarzyskiego ... no przychodzi mi do glowy pare uzasadnien.

Dzieki Smile
Powrót do góry
pado
Comhlan Member
Comhlan Member

PostWysłany: Pon Wrz 13, 2004 0:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Major ja tak osobno poza ta muzyka bo nie bardzo jestem w stanie za nia teraz latać ale jak by sie popytać to pewnie by sie dało załatwic coś. Mnie intryguje Twoje zdjecie na forum czy Ty oby nie hjesteś z 18 KDH Question sądząc po pistolecie i że pochodzisz z Krakowa Exclamation
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  

bejbe
Comhlan Member
Comhlan Member

PostWysłany: Sro Paź 06, 2004 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Major, to jest muzyka z Lord of the Dance, muzyka gościa o nazwisku typowo irlandzkim Hardiman (albo Hardimann nawet), nie mam tej płyty i nawet nie widziałam jej jako samej płyty z muzyką (jest z pewnością CV czy Video).

A co do kopii, hmmm, z tego co mi wiadomo prawo autorskie dozwala robienie kopii na własny użytek z utworu już rozpowszechnionego, problem tylko co nazwiemy własnym uzytkiem Smile
(Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie
własnego użytku osobistego. ) jest tam jeszcze fragment dot. stosunku towarzyskiego w jakim pozostają zainteresowani (płytą), ale to chyba już przedyskutowane Smile

co do rozpowszechniania na koncertach itp. - owszem masz racje, jest tak jak z radiem, należy uiścić, tylko, ze uiścić powinien organizator imprezy. Są odpowiednie stawki ale jest to procent od sprzedanych biletów, albo od honorarium wykonawców - a w przypadku naszego pokazu wszystko było za friko - czytaj za frajdę Smile

Art. 31. Wolno nieodpłatnie wykonywać publicznie opublikowane utwory (...) muzyczne, jeżeli nie łączy się z tym osiąganie korzyści majątkowych.
uff, pozdrówko i owocnych poszukiwań
Powrót do góry
Marta G.

PostWysłany: Nie Paź 10, 2004 22:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Melduje sie organizator Smile Infromuje, iz odpowiednie zgloszenia do ZAIKSu zostaly wyslane. Istotnie, tak jak pisze Agata trzeba sie liczyc z dziesiecina od biletow. A przy okazji- pewnie o tym nie wiecie, ale imprezy, na ktore wstep jest wolny kosztuja organizatora i tak- jest okreslona stawka ryczaltowa w zaleznosci od ilosci osob na imprezie, ktora nalezy (z punktu widzenia organiatora, czyli mojego - niestety) zaplacic. Dlatego czasem sa takie smieszne ceny biletow, np. 2 pln Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Błażej
czuję rytm
czuję rytm

PostWysłany: Sro Paź 13, 2004 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Taaa. Ziarnko do ziarnka i z biedaka rodzi się milioner Smile
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  

Myszon
czuję rytm
czuję rytm

PostWysłany: Nie Paź 24, 2004 11:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ktoby sie tam ZAIKSem przejmowal.... :-p

Błażej
czuję rytm
czuję rytm

PostWysłany: Nie Paź 24, 2004 13:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz jak nie węszą to się nic nie dzieje, ale jak już cię złapią, to nie dość, że zapłacisz za szkody autorskie (tak to się chyba nazywa) oraz za to że oni nic nie wiedzielie Smile

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Heels In Strona Główna -> Muzyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: